Pages

Wednesday, December 8, 2010

is He or is He Not?


Apabila kita berada di dalam sesebuah perhubungan that so called, “friendship” tidak boleh tidak…perasaan kita pasti akan mengusik di jiwa kita, dengan memberi satu pertanyaan…
“Is he or is he not?” …atau bermaksud, adakah dia yang kita sayangi dan cintai ATAU tidak?
Its vise versa lah, “is he or is he not?” So, it makes us wonder…and wonder sepanjang perkenalan itu. Malah everytime kita habis je berbual dengan dia on the phone, atau selepas berchatting berjam-jam dengan dia. Kita jadi curious, pelik dan wondering is he/she’s the one?

Kita tahu… kita ni berkawan je dengan dia…kita ni baru berkenalan…tetapi, serasi betul! It’s like dah kenal lama. Malah kita boleh berbual apa saja dengan dia, tak boring langsung! Cara dia melayan kita pun CARING sangat….mesra sangat seolah-olah kitalah yang disayanginya, sedangkan cinta tidak pernah terucap…

Hanya dalam sekejap masa sahaja, kita mula membahasakan dirinya “Sayang” bukan sengaja…. tetapi secara spontan dan langsung tidak disengajakan. Kita jadi mudah memanggil dia, Sayang… Sayang… sampai satu ketika, kita sendiri berkata, “Aihh…sedap je I panggil you Sayang, kan?”

Dia pulak, tak komen apa sebaliknya, setiap kali kita memanggilnya “Sayang!”, aihh menjawap pulak dia, “Ya…” bagai mengiakan perhubungan yang sudah melangkah ke satu tahap lain… between friend and lover…
Itu yang membuatkan kita tertanya-tanya tu,kan?! Kegeraman keseorangan, kebingungan dengan persoalan, “Is he/she OR Is he/she NOT?!”

Adakah dia impian kita? Adakah dia yang bakal mencintai kita? Adakah dia yang bakal menjadi kekasih yang amat kita sayangi? Adakah dia? ATAU adakah TIDAK? 

Tapi, what’s the answer? Is he/she’s the one? Well, the answer is within yourselves…cuba setiap kali habis bercakap kat phone, selepas habis mendengar suara dia yang menusuk kalbu tu atau habis melayan ayat-ayat cinta semasa berchatting tu….selami hati you seketika, apakah naluri you berkata? Selami dan dengar dengan ikhlas apakah yang sebenar-benar naluri you berkata?

Adakah, “Ya! dia lah orangnya…” atau, “Tidak, dia bukan orangnya!”

…I’m very sure, Ya dan Tidak kedua-duanya bermain-main dilubuk hati you…so what you must do…nilaikan balik, yang mana satu lebih banyak? YA atau TIDAK?! Be honest to yourselves…you’ll know the answer!

Kalau YA lebih banyak….then go ahead, all out luahkan perasaan you kepadanya, BUT kalau TIDAK lebih banyak, jangan pula degil…melawan naluri…kan nanti terkecewa pula,

ADA LEBIH BAIK kita treasure the moment we had left together itu TANPA sebarang ikatan serius. Just enjoy the moment with he/she, lagipun kita memang happy pun dengan cara dia yang caring tu kan?

For sure kita wish to have a caring and loving person dengan kita as our lover or soul mate…BUT cuba you fahami my quote ni,


“Being with a CARING person is good enough, because LOVE is about caring!”

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...