Pages

Tuesday, December 3, 2013

Meeting Last aka.. Jamuan Makan..Nyumm..Nyumm

Me at 7 months Pregnant..

aktiviti menyusun kek..

rakan-rakan yang sambut birthday dari bln 6-12..hihi..
Happy Belated Birthday guys..



 
ni yg aku makan..hihi..
 
seme licin..
 
sgt kenyang..
 
lunch da x yah da..
 
kite tido jah..
 
haha..
 
(^_^)


Wednesday, November 20, 2013

Bayaran Insurans Dalam Penyata PTPTN

 
aku terkejut beb..
 
seblm ni x pernah perasan..dan rase mmg xder pun..
 
tetibe jer ada charge insuran pulak..
 
adoii..bayar sampai bile pun xkan abis...
 
hutang dgn bank pun xder interest naik tiap2 bln..
 
da mcm along la pulak..
 
cekik duit jer lah keje diorang..
 
"kami bukan along..kami mahu tolong"
 
slogan plg bangang aku dgr..
 
asyik naya rakyat jer lah..
 
yg diorang buat semenye halal..
 
rakyat tertindas ok!!!!
 
tapi apa boleh buat..
 
terpaksa senyap dan bersabar..
 
harap2 miracle will happen in the future for Malaysia..
:-(
 
 

Thursday, November 14, 2013

Safety for his wife



Hihi..

Ni cite awal2 pregnant dulu..

Hubby blk keje siap beli bnde alah ni..

Risau katenye..

Tkt licin kat bilik air..

Tq cyg..

(^_^)

Wednesday, November 13, 2013

Malasnye nak buat Keje!!!

 
huhu..
 
da malas tahap gaban...
 
kata-kata yang keluar dari mulut penyelia semua aku rasa menyakitkan hati..
 
duk harap dia blh memahami..
 
tp tu semua harapan semata..
 
Dulu aku blh sabar..
 
skrg da x blh..
 
korang yang tak buat keje korang..
 
asyik kata kitaorang jer yg salah..
 
aduiihh..
 
baru jer mengadu x larat buat keje..
 
bos da pggl masuk bilik nak bagi keje baru..
 
nak suh buat dlm masa sebulan..
 
keje yang skrg pun aku x siap2..
 
cmne aku nak bg komitmen ni..
 
dan2 die suh siap kan keje yg skrg ni cpt2..
 
siap kene sekolah lah..kene ikut masa yg ditetapkan..
 
org yang bg masa tu pun..
 
mentang2 la selama ni aku leh buat cepat..
 
bg aku masa dua hari jer...
 
huhu..
 
x dan aku nak berfikir..
 
kalu ikut tarikh mmg lama..
 
tp byk cuti kot..
 
bg jumaat ptg..
 
nak hari rabu..
 
sabtu, ahad dan selasa kan cuti..
 
ahhh...tension dan stress arrr...
 
sian anak aku..
 
aku xnak die stress..
 
uwaaaa...
 
:-(


Monday, November 11, 2013

Pizza Cheesy Bites Trio

 
Huhu..
 
ahad aritu teringin nak try pizza baru ni..
 
 
huhu..
 
tak sedap okey..
 
yang boleh layan betul2 pun mmg yg kat tepi tu jer..
 
tp rase die sama jer..
 
tgh2 die mmg x rase langsung bread pizza..
 
terlalu nipis..
 
ayam tu pun kureng berperisa..
 
x beli lah lg style pizza yang ni..
 
x best..
 
mkn sekali jer..
 
x leh nak ulang..
 
ade tggl dua slice..
 
buang jer..x lalu da nak makan..
 
hihi..
 
sorry pizza yang ni x sedap..
 
lagi satu skrg delivery da ade govt tax..huhu..
 
:-(


Saturday, November 9, 2013

Haris rindu Kat Hubby

 
sian haris..dkt hampir sebulan kami x blk klang..
rindu btl die kat hubby..
tak abis2 ajak main..
 
hihi..abis dibulinye pak lang die..
 
(^_^)
 
 

baby bump


 
My baby bump at 5 months..
 
(^_^)

Wednesday, October 23, 2013

Laksa di petang hari...


huhu..
hari ni dapat rezeki laksa dari hubby..
hubby beli kat uniten tadi..
singgah mai hantar kat wife kesayangan die..
hihi..
tapi perut ni sudah full..
tapi bau laksa ni gamat sungguh..
menyelerakan..
sedang menahan nafsu ko..

haha..

(^_^)


Monday, October 21, 2013

Lama Da tak update blog ni...

huhu...

lama da x berupdate..

cheq da ade blog baru..

yang ni da x tau nak tulis apa da..

haha...

mai singgah blog baru cheq..

hihi..

(^_^)


Tuesday, September 3, 2013

My New Blog

My new personal blog..

a new chapter in my life..


but this blog is still active as usual..

(^_^)



Thursday, August 22, 2013

Masalah Semut

Rimas betul kalu cite pasal semut ni..


tengok lah..

bile buat rumah x kemas jadi cmni lah..

byk btl lubang kecik2..sudahnya jadi markas tentera semut..

ingatkan dlm lima enam ekor jer..spray la..

sat lagi dtg balik tgk da jadi cmni..

beribu..tension.

Tuesday, August 20, 2013

Fake Lion in China Zoo



Made in China 

LOL!!

Anything also can..haha..

Note : These dog being label as African Lion at the Chinese Zoo. But actually they are fluffy Tibetan mastiff dogs..

Bihun Goreng dari Encik Hubby


Special for his wife...huhu.. ;-)



hehe...

tq sayang sbb masak smlm.. ;-)

tp of course lah I tolong sediakan bhn2..lebih2 plk kan...hihi..

mesti kene bodek2 amik hati mah baru dapat manja2 cm gini..haha...

Saturday, August 17, 2013

Kenduri Kendara Adik Ipar di Hari Raya

Majlis Berlangsung pada hari Isnin, Hari Raya Kelima...

Majlis Akad Nikah pada Hari Raya Keempat..



Me with Kakak Ipar dan Adik Ipar..


Hubby dgn adik die..

Family Hubby..Actually hubby anak kedua (dari 7 adik beradik) dlm family but me (same age with his younger sister)...hihi..


me with Kak Shima..



Keesokkannya kami bertandang ke Rumah Pihak Lelaki pula...




Huhu..tahun ni feel raya hanya di Klang sahaja...

Balik kedah terus berkenduri kendara..

Takde raya2..haha..

sampai2 kedah, esoknye upacara akad nikad...

Kami balik semula ke Putrajaya sehari selepas majlis di Pihak Lelaki...

anyway, it's still happening..really enjoy it... :-)


Riang Ria di Aidilfitri

Tahun Ni Kami Raya di Klang Dahulu...

Tema Kami Tahun Ni Pink Kaler...haha..

Pilihan Encik Hubby..cantik katenye...kite layankan jer...


Hihi secara kebetulan family abg dgn mak abah sama kaler..kami jer sesat..haha..

My sister, Kak Ipar and Me

Kak Shima, Me and Kak Su (All my adik ipar)

Me and Hubby...Always love you dear...

Salam Aidilfitri Dari Sya & Syed...

Monday, July 29, 2013

Aku Berjaya Kurus..yeahh..

I'm in the middle

Taken on 31/5/2013


Also in the middle

Taken on 20/3/2010

Aku start jaga pemakanan aku dari puasa tahun 2012..dengan berat bdn masa tu 66kg.
so, this year bln Mei... aku da berjaya capai target aku tuk kurus..yeahh..
da dapat pakai semula size xs for baju kurung..and free size for baju jalan2... ;-)

on May 2013 my weight is 54kg..Success!!!

Note : Zaman Kolej berat below 50kg tapi gambar x yah show lah..
zaman enjoy.....hihi..

size jeans zaman kolej = 26 inci
size jeans masa gemuk ;-( = tak tahu, x suka pakai jeans nmpak buruk, last pakai size 32,
pastu da ketat da x mau pakai...
Size jeans pas diet = 29 inci but still longgar..maybe 28 inci okay.


Tip Diet :
 - no diet2 pill or slim2 drink or sewaktu dengannya.
- Exercise 5 day a week. anything you like to do..asalkan keluar peluh.
- kurangkan makanan berat..tuk elakkan lapar..makan lah dengan kerap dgn kuantiti yg sikit.
- positive thinking, jgn cepat mengalah...result x akan kita perolehi seminggu dua..
- waktu ni lah kite akan ingat nak makan makanan yang sihat, mcm buah-buahan, sayur dan sewaktu dengannye sbb kalori yang rendah..hihi...




Cermin Kene Pecah di Harbour Place



no words can describe..huhu..mood sedih.. :-(

Saturday, June 8, 2013

Berhoneymoon di Melaka

hihi...kerana berkesempatan cuti agong aritu dan sempena minggu my hubby punye birthday..
kitaorg gerak ke melaka hari sabtu pagi...
hotel pun mlm jumaat baru tempah nasib masih ada..
tp da silap da..super single..
nasib lady kat reception tu sgt baik hati..
dapat standard bedroom cume kene tmbh RM20 jer..
tq..

..enjoy our pictures..







gambar x byk sbb ni jer tmpat kitaorg singgah yang lain kitaorg shopping..hihi..

but, we are happy..

and next trip? where to go dear? kihkih...

Monday, May 27, 2013

Promosi Hangat!!

Asslm..Ingin dptkan kulit gebus dan mulus...Jom intai Nour Ain...

Sempena minggu gaji ni saya nak buat promosi utk produk Nour Ain...

Set Promosi (KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA)

Starter Pack (Set 3in1 + Toner 100ml + Serum 10ml) - RM100
Set Eksklusif (Set 4 in 1 + Serum) - RM150
Starter Pack (Set 3in1 + Toner 100ml + Serum 10ml) + Multi V Cream - RM150
Set Eksklusif (Set 4 in 1 + Serum) + Multi V Cream- RM200

Jika berminat blh pm/sms/whatsapp 0192630365

atau order disini



Thursday, May 23, 2013

Finding Natural Look...

Inginkan kulit sekata untuk solekan sempurna?
Mahu kulit yang segar, bebas dari jerawat dan jeragat?

Jom cuba Nour Ain..produk yang dijamin HALAL, tanpa PENGELUPASAN, tanpa BAHAN KIMIA, diluluskan oleh KKM, tiada BAHAN TERLARANG..wajah akan lembut dan mulus, bebas dari jerawat dan jeragat, tiada lagi kulit kering dan berminyak. 

Ramai yang dah cuba berpuas hati. Kesan cepat seawal 7 hari. Anda bila lagi?

Testi dari saya sendiri...mmg berbaloi utk kulit saya..saya mmg mempunyai masalah jerawat dari bangku sekolah lagi (sekarang jerawat pun da segan nak timbul)..bermacam produk da cuba..ternyata Nour Ain sgt pantas..kalu la dari dulu da jumpe...huhu..saya sudah! anda bile lagi..? Jgn buang masa...sayangi kulit anda segera..dapatkan penjagaan kulit yang sempurna dari Nour Ain...

pm/sms/whatsapp segera 0192630365...

Atau klik sini untuk order

Ingin ketahui lebih lanjut maklumat produk, boleh lihat disini..

Fabulosity of Nour Ain Syazana



Sunday, May 19, 2013

Selepas 8 Bulan...


Segalanya mungkin jika ada keinginan..

yang penting jaga pemakanan dan senaman..

Tak perlu senam teruk2, smart exercise is needed..

When you think smart, your life will be easy..

dan support dari hubby sgt penting tuk teruskan usaha..

Love you so much, sayang..



Tuesday, May 14, 2013

Permata yang Amat Berharga..

Assalam,

Testimoni dari Kakak Angkat Saya, Kak Fazz..

Sesuatu yang tidak ternilai harganya bile dapat melihat Ibu yang tersayang ceria kembali..Alhamdulillah..Syukur ke hadrat ilahi...




Sesuai digunakan untuk mengubati :-
Asma
Senggugut
Gout
Artritis
Tekanan Darah Tinggi
Diabetes
Sakit Otot
Strok
Insomia
Tekanan Kerja
Tabiat Hidup yang tidak sihat
Persekitaran yang terdedah kepada radiasi


Sya tumpang gembira..dan ingin berkongsi kisah Kak Fazz ni dengan anda semua.
Mungkin ini solution yg selama ini anda cari...
Jangan tunggu lagi..

Ingin Maklumat lanjut sila hubungi
Sya 019-2630365


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...