Pages

Monday, July 29, 2013

Aku Berjaya Kurus..yeahh..

I'm in the middle

Taken on 31/5/2013


Also in the middle

Taken on 20/3/2010

Aku start jaga pemakanan aku dari puasa tahun 2012..dengan berat bdn masa tu 66kg.
so, this year bln Mei... aku da berjaya capai target aku tuk kurus..yeahh..
da dapat pakai semula size xs for baju kurung..and free size for baju jalan2... ;-)

on May 2013 my weight is 54kg..Success!!!

Note : Zaman Kolej berat below 50kg tapi gambar x yah show lah..
zaman enjoy.....hihi..

size jeans zaman kolej = 26 inci
size jeans masa gemuk ;-( = tak tahu, x suka pakai jeans nmpak buruk, last pakai size 32,
pastu da ketat da x mau pakai...
Size jeans pas diet = 29 inci but still longgar..maybe 28 inci okay.


Tip Diet :
 - no diet2 pill or slim2 drink or sewaktu dengannya.
- Exercise 5 day a week. anything you like to do..asalkan keluar peluh.
- kurangkan makanan berat..tuk elakkan lapar..makan lah dengan kerap dgn kuantiti yg sikit.
- positive thinking, jgn cepat mengalah...result x akan kita perolehi seminggu dua..
- waktu ni lah kite akan ingat nak makan makanan yang sihat, mcm buah-buahan, sayur dan sewaktu dengannye sbb kalori yang rendah..hihi...




3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...