Pages

Friday, March 17, 2017

Aeon Credit Lagi

Assalamualaikum..
 
 
Lama da sya da tak bersiaran.. busy dgn jadual harian as a programmer, wife, mom and me.
But i'm enjoy my life to the fullness...
walaupun tak sehebat orang lain...
dan kami rasekan orang lain lebih sempurna...
tapi di mata orang lain rupakan ade yg cemburukan kehidupan kami..
actually tak pernah terdetik pun mcm tu...
Ya Allah.. Aku syukur dan mmg patut pun aku bersyukur..
Thanks Allah for everything..
 
 
Okeh, berbalik cerita pasal AEON CREDIT... Uiisshhh.. sya punye blog penuh dgn comment hangpa pasal aeon credit memanjang oiii.. mmg seme tak puas hati..
sabar nah.. be cool.. zaman tok najid ni mmg x leh buat apa.. sabar je lah..
teruskan kehidupan..
 
 
Keperluan tetap kite perlukan..yg penting bayar yang macam biasa..
depa call, hampa jawab..
terangkan yang sepatutnye..
kalu tak blh diam je lah..
huhu..
 
 
walaupun da pernah kene sekali dgn aeon ni.. laki aku amik lg dgn aeon..hihi..
terpaksa la hidup kat Malaysia ni nak perfect ssh lah..
janji ko cerdik bawak diri..
 
good luck kepada yang baru nak join loan dgn aeon credit..!!
 
jangan takut nah.. ;-)

Monday, January 11, 2016

Hati-hati dengan TELESERVICE

 
Assalamualaikum
 
 
Saat ekonomi tak menentu ni ramai pulak yang amik kesempatan..
 
Insuran tu da biasa da..
 
main mintak no kad credit jer..
 
tak pandai tepis terkono la yeh...
 
baru2 ni..teleservice maxis call aku..
 
kononnye aku diantara customer terpilih untuk terima tawaran smartphone..
 
huhu..
 
borak punye borak..
 
die terus tanye pn nak yang mane satu..
 
aiii..
 
aku x kate setuju pun..
 
da la call dari no biasa..
 
smartphone tu x blh dibeli di service center depa..
 
melalui kad kredit SAHAJA..ONLINE..ON CALL..
 
Byrn smartphone tu one time jer dalam RM200++..
 
logic ker..
 
aduii..
 
syaratnye tkr ke maxis one plan 98..
 
idak la aku terburu2 nakkan tawaran tu..
 
kalu pun murah giler..
 
tak mo kalu kene tipu kan da naya..
 
macam2 skrg orang tipu..
 
kalu jujur nak bagi tawaran..
 
bagi aku beli cash then aku dapat bwk blk smartphone tu trs..
 
kann..
 
 
--END OF STORY--
 
 
 


PTPTN Potong Gaji Sampai Kosong

 
Assalamualaikum
 
 
Disember 2015..
 
 
Ramai yang kecoh kes PTPTN buat potongan mendadak..
 
aku mcm xcaya, takkan depa sanggup buat gitu sampai kosong..
 
gile ke ape depa ni..
 
nak makan apa ooiii..
 
dengan ekonomi yang ting tong sekarang ni..
 
jadi kes naya olang lorrr...
 
 
 
aku pernah pi tanye kat ofis PTPTN..mmg depa suh aku langsaikan 10k or plg koman 1k..
 
with monthly diorng nak potong RM350 ikut rate semasa..
 
huhu...then aku tanye kalu aku x setuju cmne..
 
depa kate depa x leh buat apa2..
 
segalanye perlu kebenaran dari aku..
 
so yg terjadi dekat staff di agensi lain tu x tahu cmner..
 
then.. baru2 ni..akhirnye..
 
jeng2..
 
yang ditakuti da mai da...
 
KKM da keluarkan surat senarai nama peminjam PTPTN..
 
depa da mintak senarai byrn lagu mane..
 
huhu..
 
harap2 xder la membebankan rakyat yer..
 
cheq byr jgk..cheq tau tanggungjawab tu..
 
tp letih lorr bunga asyik naik tiap2 bulan..
 
byr bunga ajer..
 
bile nak abis da..
 
sekian
 
--END--

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...