Pages

Thursday, August 30, 2012

Abby and Brittany as Reality Star

Do you remember them...


now they appear in the reality series in TLC..




The broadcaster has now given them their own show called 'Abby and Brittany' which will premiere on August 28.

When the Hensel twins were born on March 7, 1990, in Minnesota in the United States, doctors warned their parents Patty, a registered nurse, and Mike, a carpenter and landscaper, that they were unlikely to survive the night.

But that prediction was to prove wildy wrong.

When growing up, they, like many twins, had very different personalities and tastes.

Abigail, the feisty, stubborn one, liked orange juice for breakfast, while Brittany, the joker of the family, would only touch milk.



Their new reality show Abby and Brittany chronicles the next part of their journey as the girls take the leap from students to young professionals via a summer travelling through Europe with their friends.

In the first episode of the show the twins, who share one body fused at the torso, are shown celebrating their 22nd birthday, graduating from Bethel University in Minnesota and getting ready for job interviews.



Jamuan Raya di BPM, KKM

Jamuan Raya diteruskan dalam suasana sedih atas kehilangan seorang staff yang sangat berdedikasi, baik hati dan bile jamuan raya ni memang teringat sangat kat arwah Kak Rosimah..
Tahun lepas beliau menang Pakaian Raya tercantik (Wanita)..
tahun ini kami abaikan saja pertandingan tu..
acara dimulakan dengan taklimat keselamatan ICT, bacaan yaasin untuk Arwah, penyampaian hadiah kepada staff yang bersara dan naik pangkat, sumbangan hadiah tuk staff yang lahir pada bulan OGOS!! hehe..I'm one of them..


Hadiah Hari Jadi
..Merdeka Raya lah tahun nie..

Wednesday, August 29, 2012

Arwah Kak Rosimah Dalam Kenangan

Al-Fatihah buat beliau..beliau kemalangan di area pinggiran putra, waktu menuju ke tempat kerja.
Rasa betul kehilangan beliau..puas aku cari gmbar aku dan dia..xder pulak..

credit to bHarian

Credit to Kosmo

Credit to hMetro

Credit to utusan

Beliau berbaju Merah

Al-Fatihah




Monday, August 27, 2012

The new Facekini


huhu...mcm2 ar dunia ni..kat China sekarang tgh hangat dengan Facekini..
Depa pakai ni untuk elakkan dari kene sinaran matahari or UV rays lah..
takut gelap lah..hihi..
lagi panjang lah akal penyenayah...siap ade jual lagi topeng tuk depa..haha..





Wednesday, August 22, 2012

5 kg sebulan

Huhu..ni bkn iklan barangan kuruskan badan ye...sebelum ni da byk kali aku try nak diet tp x berjaya..iman x kuat..aku kembali ke tabiat lama..badan aku ni senang sgt naik kalu mkn nasi.. Tp disbbkan bln lepas bln puasa... Dan semangat berkobar-kobar nak kurus di hari raya..aku berjaya turun 5kg..hehe..skrg da blh beli baju kurung size s beb..hihi..jgn jeles... Nak beli baju pun senang da.. Cume, harapan aku semoga smgat ni x hilang.. Aku nak turun lagi.. Sampai dpt berat bdn yg ideal.. Tp raya ni menbebankan aku..susah lah nak diet.. Kalu x mkn kan kecik hati.. Kalu da mkn, da rase sdp, aku bertambah..hehe..susahnya...


Thursday, August 2, 2012

VCO dan Collagen dari Catalyst

Kelebihan & Khasiat 


Virgin Coconut Oil (VCO)

Kecantikan Luaran :

  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
  • Menghasilkan tenaga segera.
  • Jika disapu, ia membantu membentuk hambatan kimia pada kulit untuk mengurangkan infeksi, mencegah garis-garis halus.
  • Mengurangkan gejala psoriasis, eksim dan dermatitis.
  • Melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit serta memberi perlindungan dari sinaran ultraviolet.

Kecantikan Dalaman :

  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin dan asid amino.
  • Melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetis.
  • Mengurangkan stress pada pancreas dan sistem-sistem enzim dalam tubuh.
  • Meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium untuk tulang dan gigi yang kuat. Ia juga melindungi diri dari serangan osteoprosis.
  • Mencegah risiko sakit jantung.
  • Mencegah artherosclerosis dan stok serta membantu menurunkan tekanan darah tinggi.

Khasiat Menggunakan Catalyst Collagen :

  • Membantu proses pemulihan osteoperosis & osteoarthritis.
  • Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit.
  • Mengatasi masalah kulit kusam, kering dan berkedut.
  • Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap.
  • Menyuburkan rambut agar kelihatan lebat dan berkilau.
  • Membantu mengaktifkan tisu-tisu tubuh ketahap maksima.

Kesan Mengamalkan Catalyst Collagen :

  • Kulit tidak akan berminyak
  • Dapat mengurangkan masalah jerawat akan hilang.
  • Dapat mengurangkan parut-parut yang ada dikulit.
  • Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga.
  • Minda lebih cergas dan pergerakan anggota badan tubuh menjadi lebih lancar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...