Pages

Wednesday, November 18, 2015

Melaka Wonderland

Assalamualaikum..

What can i say this place is AWESOME..!!!


The Entrance..
Entrance Fee RM33.90

Welcome Photo

Banyak jual-jualan dalam ni..tempat mmg luas sgt..tak dan pulak dan p snap kawasan..

Kawasan mandi kanak-kanak..tapi agak dalam la tuk ameer..

Acara warm up ameer..

He find his energy..there u go..swim and swim..

betapa selesanye mandi kat sini..boleh santai2..
p tempat2 mandi sblm2 ni.. x leh buat cmni..ramai sgt org..p ni pun time cuti deevapali..
tapi selesa..

I'm enjoying the beach mama..

hihi..

Ameer : jom bah..jom..

hoiii..budak ni x padan dgn kecik wei...nak p mandi tmpt dalam..

Tmpt ni sentiasa dikawal oleh lifeguard..lifeguard die perhati sungguh2 org mandi kat situ..
mmg rase yakin sgt.. 5 star..i give to melaka wonderland..

OPPPsss...ade budak berlakon penat yohhh...

Anak Abah.. :-)

Ameer : "Abah...lepaskan la ameer..ameer nak swim ni.." :-)

Syoooookkknye anak mama main air...

K.A.M.I

Ameer jumpe member kakak dan abang dari Singapura..

Kemain anak mama ye tarik kakak..

seronok ye kamu ameer..ade jer orang yang nak melayan..

hahaha..kakak pun gelak..hang tu ameer x padan dgn umur..

Thanks kakak dan abang...semoga kite jumpe lagi..

So far mmg seronok sgt theme park sini..last time aritu di Tambun..x enjoy mandi..crowded sgt..

recommended you guys to go here..to bring your family to have fun...

chowwww....;-)

Thursday, October 8, 2015

Contest Drypers Wee Wee Dry Superhero Edition

 
 
Contest Period 5 Oct till 24 Oct 2015
 
 






Taska Naliadif Putrajaya

 
Assalamualaikum..
 
 
Arini sya nak bg review tentang Taska Naliadif..
 
 
Sebelum ni sya pernah tulis perbezaan Taska Naliadif dgn Taska De'sayang KKM..
 
 
Kalu nak baca balik.. blh refer sini..
 
 
 
 
Dan selepas tu ramai jgk yg wasap sya tanye personally tntang taska ni..
 
 
Alhamdulillah taska ni bg sya mmg okeh..
 
 
Ameer serasi sgt duduk sini..
 
 
hati sya pun tenteram..tak risau sgt..
 
ape2 yg sya pesan..Alhamdulillah cikgu2 amik berat..
 
terima kasih cikgu2..
 
 
mmg berat sgt hati nak tkr school tuk ameer..
 
ingat 2 tahun nak tkr school tp aduhh..berat nye hati nak tgglkan Naliadif..
 
Hubby kate tggu ameer 4 tahun jer..baru tukar..
 
2 tahun tu plan actually nak mskkn die ke playschool..
 
huhu..
 
nak kene review dan piker btl2..
 
tak nak jadi macam aritu..
 
sian anak mama..
 

 
Love you sayang..
 
#weanoffprocess
 
 


 


Tuesday, October 6, 2015

My Heart and Soul

 
Deep in my heart - there's a fire - a burning heart
Deep in my heart - there's desire - for a start

I'm dying in emotion
It's my world in fantasy
I'm living in my, living in my dreams
 
You're my heart, you're my soul
I keep it shining everywhere I go
You're my heart, you're my soul
I'll be holding you forever
Stay with you together
 
You're my heart, you're my soul
Yeah, a feeling that our love will grow
You're my heart, you're my soul
That's the only thing I really know
 
Let's close the door and believe my burning heart
Feeling allright, come on, open up your heart

I'll keep the candles burning
Let your body melt in mine
I'm living in my, living in my dreams
 



Contest Drypers

 
Okeh baru sya dapat update blog..
 
berhabuk giler da blog ni lama kene tggl..
 
hihi..
 
saje join contest drypers ni tp x menang pun..
 
huahua..
 
xper la..
 
just enjoy and have fun..
 
;-)

Nour Ain Tiruan


[NOUR AIN TIRUAN]
.
Ramai yg tanye sya pasal nour ain ni ade tiruan ke?? Huhu..sya pun actually x tau pasal ni..cume ramai yg complain beli di kiosk2 jamu muka lain teruk..
.
Kesannye muka naik jerawat halus, muka jadi merah2, gatal2..lain benar dari kesan yg sebelum ni depa beli dari pengedar..
.
Sya pun x salahkan customer sbb mungkin senang beli di kiosk2 jamu ni..first dekat n second murah..huhu..
.
Tp sya x tau ape yg depa da buat dgn produk2 ni..wallahualam..
.
So nasihat sya belilah dgn pengedar2 yg sah untuk kepuasan dan kualiti yg lebih terjamin..✌😘😘
.
Blh whatsap sya tuk order
📲 0192630365

Friday, August 7, 2015

Mari Gandakan Duit Anda

 
Assalamualaikum..
 
 
Anda ada RM50..
 
 
anda ingin gandakannye..
 
 
apa tunggu lagi..
 
 
mari join kami di Brotherhood Community..
 
 
 
 
 
Tak faham???
 
mari whatsapp saya
 
0192630365


Thursday, February 26, 2015

Produk baru Nour Ain - Perfect CC Cream

Assalamualaikum

Bismillah

Produk baru dari Elsuhaz..

Perfect CC Cream


All in 1

Correct & Care

24H Hydration


  • Melindungi kulit wajah daripada pancaran matahari agar wahaj kelihatan semulajadi serta berseri.
  • Diformulasikan khas bagi membantu meratakan tona dan struktur kulit, mengurangkan kedutan dan jalur halus.
  • mencerah serta melembapkan kulit wajah melebihi 24jam
  • mengawal lebihan minyak pada kulit wajah agar wajah nampak lebih halus dan gebu sepanjang hari.

Produk yang bakal hangat di pasaran..

mari tempah sekarang...

emel or whatsapp saya

019-2630365

mizsya06@gmail.com






Thursday, February 5, 2015

Taska Naliadif dan Taska De Sayang

Assalamualaikum

Lama tak berupdate..

Cerita pun kekadang da basi..hihi..

busy memacam..

okeh skrg agak free skt..

jom story mory skt..

Ameer start masuk taska mase umur 5 bulan, Sebelum tu hubby dok berulang dari putrajaya ke klang hantar ameer duk mak jaga.
Kecik lagi takut nak suh orang jaga..
Alhamdulillah kami akhirnye dpt taska yang serasi dgn ameer setelah penat kami berulang tiap2 hari..
lgpun da nak puasa..
mesti lg jem sgt..

Kami masukkan ameer di Taska Naliadif p15H..
Alhamdulillah..
ameer blk umah sgt happy..
cume bayaran ajer agak tinggi RM400 sebulan.

Dalam pada tu sya ade book tuk taska de sayang kkm, tp biasa la kene tggu queue..lambat skt la..
alhamdulillah mase ameer 8 bulan, die da dpt surat tawaran taska de sayang.

Sepatutnye sya test jer dulu dan tak terus henti di taska lama..
pengajaran tuk sya..
pilihan taska bukanlah atas kehendak ibubapa tp haruslah ikut keserasian anak..
ameer x happy dgn pertukaran tmpt tu..
sya pun jadi bertambah penat dan stress walaupun dekat..
ameer dapat bertahan 4 hari jer..
cukup la x sanggup lagi nak hantar situ..

Da tu kami da kelam kabut nak hantar ameer kat mane..
taska lama kate da ade orang booking..huhu..sian ameer..
die jadi fobia..langsung x leh tggl dan letak bawah..
menangis sungguh2..

Akhirnye hari ahad ptg..owner Taska Naliadif msg..ameer blh hntr mcm biasa..
alhamdulillah syukur sgt..

hari isnin tu p taska alhamdulillah ok..
balik pun ceria sgt..
tp nak hilang kan kene teman tu mmg mkn mase skt..
sya mmg rase bersalah pada diri..
walaupun mahal tp perhatian ade pada anak kite tu lagi penting..
bile byr murah kene fhm2 la..

ibarat hospital swasta dan kerajaan la..
terpulang pada individu nak servis yang mane satu..

takde apa yang kurang dan cacat cela cume anak sya x serasi.

ni ade skt gmbr die di Taska de sayang..
actually suka dapat tgk anak depan mata gini..
tapi kite xder jodoh plk..

huhu.. :-(






Nota : Sape tahu mane boleh beli moto mainan dalam dua gmbar ni.. minat la dgn mainan ni..tapi cari tak jumpe..Sape tahu nak beli kat mane..komen kan kat bawah ye..tq..



Hippopo Baby Spa and Ameer

Assalamualaikum

Sempena Cuti Deevapali ni Sya plan tuk bwk ameer swim..

mmg nak sgt p tmpt gini..

tp x tau kat ne and da tentu mahal kan..

tetibe member ofis tunjuk website ni..

terus tnjuk kat hubby..

and die pun bersemangat..

sya trs booking uoll..



excited nye..time kami dtg pun xder ramai org..

xder yg tgh mandi pun..

warm up

bagi basah2kan badan skt


pakai pelampung

jom masuk air..(macam excited jer ameer tu)


tgk tu..xder muka takut pun..bdk lain seme nangis..die senyum jer..

JOM LAYAN BUDAK NI SWIM FOR THE FIRST TIME

Tp macam da expert jer berenang..haha..







so far mmg sgt enjoy and ameer pun sgt2 enjoy..
mlm tu die jadi super active walaupun da ngantuk..
aduii mommy yg penat ameer oii..
nnti mommy bwk ameer dtg lagi ye..
awak pun pandai sgt swim2 kan..
hehe..

Pas spa..kite jln2 di mines..hehe..

video die swim nnti upload kemudian..

kene upload di youtube..

besar sedikit..

(^_^)

**Ameer in 8 month..;-)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...