Pages

Tuesday, December 6, 2011

8 Ferrari smash in Japan

An Epic Smash in Japan yesterday afternoon involving 8 Ferraris, 3 Mercedes, a Lamborghini, a Skyline and a humble Toyota Prius (which was in the wrong place at the wrong time)...Ten people were rushed to hospital but none of their injuries were said to be serious.




Police said the accident occurred on an uphill curve when the 60-year-old driver of the Ferrari leading the pack lost control while trying to overtake another vehicle.


Sports Nippon estimates the value of the vehicles to be 300million yen (£2.5million).

Thursday, December 1, 2011

Fenomena Ustaz Don


Korang pernah tengok tak rancangan 30 minit Ustaz Don...Pehh...Sekali aku terbuka rancangan nie, terus tak berganjak beb... Ilmu yang diajar terus dapat diterima dengan baik dan sambil dia membaca al-quran dengan gerakan mulut dia yang jelas...aku dengan serta merta terikut sekali...Suka sangat mendengar celoteh Ustaz Don nie penuh dengan Ilmu... Aku berharap dapat menimba ilmu dengan rancangan nie..daripada aku dok tontonan benda yang merepek...Ustaz Don nie memang memukau...Alhamdullilah...Dengan Kehadiaran Ustaz Don yang memberi ceramah dan Ilmu di TV sebagai satu cabang komunikasi kepada para remaja dan kanak-kanak sangat berkesan..  





Ustaz Ustaz Don Daniyal Bin Don Biyajid nie mmg sempoi giler, kelakar, dan muda pulak tu..hehe...setiap kali tgk rancangan nie..aku tak pernah mengantuk...tergelak adalah...slumber giler dia ceramah...Tahniah TVAlhijrah kerana menemui seseorang yang sangat berkaliber tuk mendidik masyarakat zaman sekarang yang serba moden ini...Bukan senang nak mengajak muda mudi sekarang tuk mendengar ceramah...lagi-lagi di TV...senang2 jer boleh tukar siaran...Satu Revolusi yang baru dan bakal diterima di pelusuk tanahair...

Facebook Ustaz Don 

Bella Swan Wedding Gown


Finally..Bella marries Edward..

Here a little synopsis for the Breaking Dawn Part 1 :

Near the beginning of Breaking Dawn, Bella marries Edward. They spend their honeymoon on Isle Esme, a fictional small island that was given to Esme as a gift from Carlisle. They consummate their marriage, but their lovemaking sparks a conflict between the newlywed couple: Edward is horrified that he has bruised his wife, but Bella insists that she is fine and wants Edward to make love to her again. He vows not to do so again while she is still human. He eventually gives in. Afterwards, Bella becomes very sick and realizes that she is pregnant with Edward's child.


Edward is shocked and rushes Bella home to see Carlisle, who, as a doctor, confirms that she is expecting a child. As the pregnancy takes a toll on Bella's health, Edward tries to talk her into having an abortion to save her own life. However, Bella feels a bond with her unborn child and insists on giving birth. Soon, Edward comes to love the baby as well, after he hears its thoughts and learns that the baby loves Bella in return and doesn't mean to hurt her.


Bella nearly dies giving birth but Edward successfully delivers their baby girl and then injects his venom into Bella's heart, thus healing her wounds by turning her into a vampire. During Bella's painful transformation, Jacob imprints—an involuntary process in which a shape-shifter finds his soul mate on the baby, Renesmee Cullen.


After a vampire named Irina mistakes Renesmee for an immortal vampire child (a creation that is forbidden in the vampire world), the Volturi arrive to destroy the Cullens as punishment for the alleged transgression. Edward stands with Bella and their allies to convince the Volturi that Renesmee is not an immortal child and poses no threat to their existence. Once the Volturi leave, Edward and Bella are finally free to live their lives in peace with their daughter.



..Bella Shoes..

The Gown totally be the best Wedding Gown of the Year 2011...

Friday, November 25, 2011

Queen Elizabeth admiring the shoes of the First Lady of Turkey

Kasut nie mmg lawa..suit with her..

she's  beautiful

Nice...Jika Fist Lady kita pakai macamni jugak..mesti cantik...


Thursday, November 24, 2011

Justin Bieber with Pink underwear


Oppss...

Is it possible that Selena's underwear???

Toddlers and Tiaras - They Look like a Barbie

There is a program screening on TLC called Toddlers and Tiaras which documents children and their families participating in the highly-competitive world of child beauty pageants. 









So Cute and Beautiful....

Friday, November 18, 2011

Giving a Talk at Ancasa Resort Allsuites Port Dickson

Lawa jugak pemandangan hotel nie...


For your information, 14 Nov aritu sya ditugaskan untuk memberikan taklimat mengenai system DPIMS yang sya bangunkan di Kementerian Kesihatan ini. Tapi sya berulang jer, tak stay pun walaupun bilik ade disediakan tuk 'tetamu'..haha..

Mane taknya...taklimat tu sejam jer..malas la nak stay...sian hubby sorang2...haha..walhal..hubby yg p anta & amik...haha..takut o nak p sorang...nak tumpang pegawai sorang tu..huhu..tak mungkin...tak biasa lah berdua di malam hari bersama lelaki lain selain hubby or famili...bahaya2...

Taklimat bermula 9.30mlm...sya gerak dari sini kul 7...harap-harap sampai ler awal dalam kul 9. Peta yang disediakan hotel tu pun benggong..tercari-cari sya dekat2 dgn Regency hotel tu..rupe2nya jauh lagi weh..pas bulatan..ceh...peta tak betul...



Sampai di hotel, sya tercari-cari pulak bilik mesyuarat tu...dalam surat tak pulak dinyatakan blok bape...sebabnya hotel nie mcm apartmet..berblok2...berpusing2 lagi sya..dengan high heels pulak tu...sabar jer lah...Da lah yang sorang lagi tu yang bentang kan slide tu hampeh...tak inform ape2 pun...die lepas diri die jer...akhirnya jumpe pelayan restoran tanye die kat mane bilik mesyuarat kayangan 2...die kate di blok B..huhu..turun balik...p blok sebelah pulak...

Naik tingkat 1, jumpe lah biliknya...ingat boleh lah touch up2 sikit di wash room...hampeh..da mula doh..baru kul 9..kelam kabut sya terjah masuk...haha...masuk jer sya disambut pengarah BSKB...hmm..first time ni  disambut org pangkat tinggi..hehe..gelabah gak...tapi sya sempat lagi tanye dan make sure that the computer has internet kat urussetia..but you know what die kate sini tak dapat wireless la Puan Syafiah...abis mampus aku...kalu takde internet sia-sia jer sya travel jauh2...tapi dia kate dia try cari..ok sya terus ke depan...Urussetia diorang berjaya dptkan broadband dan laptop dari salah seorang peserta...so ok lah..alhamdulilah ada gak..

Abis pegawai yang bentang slide tu terus sya sambung bentang system dan buka tuk soalan...alhamdulilah semuanya berjalan dengan lancar...Cume yg sya tak puas hati hanya pada pegawai tu jer..die mention die dpt call dari urussetia kul 3 ptg tanye nape x sampai lagi...pas dpt call die terus bergerak ke PD tanpa mention dulu kat kite..padahal satu team nie..yang sya pulak kul 4 tu baru nak call desk dia nak tanye hp no....tak berjawab da...Awal2 lagi sya da tanya nak bwk laptop & broadband tak..dia jawab "o saya ingat nak bwk usb jer"...sya kata ee pastu kalu xder internet mcmane? die kate xper saya akan maklumkan pada urussetia kite punye keperluan...akhirnya hancus...sya yg mintak pada urussetia...pas nie sya mmg da xkan percaya dan rely lagi pada siapa2 walaupun die projek owner system tu...tak bertanggungjawab...



Thursday, November 17, 2011

Too Sexy

A big censored for this in the premiere of Twilight Breaking Dawn....18 only...huhu...

Lauren Pope wearing Side-splitting


The star of the Breaking Dawn

Victoria with her own Dress Label




Great Marketing to promote her Dress..Everyone want to look like her..She always look beautiful..for me lah..hehe..


Wednesday, November 16, 2011

Wow..Kristen Stewart look amazing in Twilight Breaking Dawn Premiere

Kristen Stewart and Robert Pattinson certainly didn't disappoint their fans as they made a stunning arrival for the world premiere of The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 in Los Angeles yesterday.





But she always comfortable with this
Catch it out soon in Malaysia...
The Twilight Breaking Dawn Part 1..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...