Pages

Thursday, February 5, 2015

Taska Naliadif dan Taska De Sayang

Assalamualaikum

Lama tak berupdate..

Cerita pun kekadang da basi..hihi..

busy memacam..

okeh skrg agak free skt..

jom story mory skt..

Ameer start masuk taska mase umur 5 bulan, Sebelum tu hubby dok berulang dari putrajaya ke klang hantar ameer duk mak jaga.
Kecik lagi takut nak suh orang jaga..
Alhamdulillah kami akhirnye dpt taska yang serasi dgn ameer setelah penat kami berulang tiap2 hari..
lgpun da nak puasa..
mesti lg jem sgt..

Kami masukkan ameer di Taska Naliadif p15H..
Alhamdulillah..
ameer blk umah sgt happy..
cume bayaran ajer agak tinggi RM400 sebulan.

Dalam pada tu sya ade book tuk taska de sayang kkm, tp biasa la kene tggu queue..lambat skt la..
alhamdulillah mase ameer 8 bulan, die da dpt surat tawaran taska de sayang.

Sepatutnye sya test jer dulu dan tak terus henti di taska lama..
pengajaran tuk sya..
pilihan taska bukanlah atas kehendak ibubapa tp haruslah ikut keserasian anak..
ameer x happy dgn pertukaran tmpt tu..
sya pun jadi bertambah penat dan stress walaupun dekat..
ameer dapat bertahan 4 hari jer..
cukup la x sanggup lagi nak hantar situ..

Da tu kami da kelam kabut nak hantar ameer kat mane..
taska lama kate da ade orang booking..huhu..sian ameer..
die jadi fobia..langsung x leh tggl dan letak bawah..
menangis sungguh2..

Akhirnye hari ahad ptg..owner Taska Naliadif msg..ameer blh hntr mcm biasa..
alhamdulillah syukur sgt..

hari isnin tu p taska alhamdulillah ok..
balik pun ceria sgt..
tp nak hilang kan kene teman tu mmg mkn mase skt..
sya mmg rase bersalah pada diri..
walaupun mahal tp perhatian ade pada anak kite tu lagi penting..
bile byr murah kene fhm2 la..

ibarat hospital swasta dan kerajaan la..
terpulang pada individu nak servis yang mane satu..

takde apa yang kurang dan cacat cela cume anak sya x serasi.

ni ade skt gmbr die di Taska de sayang..
actually suka dapat tgk anak depan mata gini..
tapi kite xder jodoh plk..

huhu.. :-(






Nota : Sape tahu mane boleh beli moto mainan dalam dua gmbar ni.. minat la dgn mainan ni..tapi cari tak jumpe..Sape tahu nak beli kat mane..komen kan kat bawah ye..tq..



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...