Pages

Thursday, August 11, 2011

Lisa Surihani is a Malaysian Sweetheart

Sedikit Info mengenai Lisa Surihani

Nama : Lisa Surihani Binti Mohamed
Tarikh Lahir : 23 Mac 1986
Tempat Lahir : Kuala Lumpur
Pendidikan : Help University College dan Aberystwyth University in Wales, United Kingdom (Law).

Lisa bermula dengan Filem 'Goodbye Boys' arahan Bernard Chauly. Tetapi beliau hanya dikenali menerusi Filem 'I'm Not Single' dan seterusnya AdamMaya yang merupakan lanjutan dari Filem itu. Sehingga sekarang sudah 14 Filem yang telah siap dan bakal dipertontonkan. Lisa juga sedang menjalani pengambaran filem SAM arahan pertama anak bongsu Yusof Haslam.

Namanya sedang meningkat naik hari demi hari. Tak heran la kalau di panggung byk mukanya. Beliau yang sekarang sedang hangat bercinta dengan Yusry amat mengagumi Erra Fariza. Erra Fariza yang juga sesuatu masa dulu juga adalah bintang pujaan Malaysia yang sangat top dan cantik. She's still beautiful until today.

Diorang sangat sweet
Hope hubungan mereka berpanjangan sampai ke Jinjang Pelamin

Before She Became Famous 

Lisa di awal pembabitannya dalam dunia lakonan
Gaya sebelum bergelar artis popular

Now
This Picture is so cute
Lisa bersama anak angkatnya, Mia Sara Nasuha
Lisa semasa mendengar taklimat Askar Wataniah (Macam tgh berlakon jer)
Sangat berdedikasi lah..caya la Lisa..
Antara Filem Lakonan Lisa Surihani
  • Goodbye Boys
  • I'm Not Single
  • Jangan Pandang Belakang Congkak
  • V3 Samseng Jalanan
  • Semerah Cinta Stilleto
  • Lagenda Budak Setan
  • Kapoww!!
  • Zoo
  • Jangan Pandang Belakang Congkak 2
  • Sekali Lagi
Coming soon
  • Papa, I Love you
  • Ombak Rindu
  • Lagenda Budak Setan 2
  • Cyber X: Ancaman
On Shooting
  • Sam 

Sumber : Wikipedia, Google.

    10 comments:

    1. Mmg minat Lisa ni sejak dia berlakon citer "Ayah Kami" (kalo tak salahlah tajuknya). =D

      ReplyDelete
    2. lisa nie mmg sempoi..lakonan dia bersahaja jer..kita pun enjoy tgk dia berlakon...

      ReplyDelete
    3. sbb tu jadi pujaan ramai tu...hehe..

      ReplyDelete
    4. wkwkwkww..! suaminya.. heheee... matep krent pas pake baju dinas tuw///!

      ReplyDelete
    5. Hari ini kaum Muslimin berada dalam situasi di mana aturan-aturan kafir sedang diterapkan. Maka realitas tanah-tanah Muslim saat ini adalah sebagaimana Rasulullah Saw. di Makkah sebelum Negara Islam didirikan di Madinah. Oleh karena itu, dalam rangka bekerja untuk pendirian Negara Islam, kelompok ini perlu mengikuti contoh yang terbangun di dalam Sirah. Dalam memeriksa periode Mekkah, hingga pendirian Negara Islam di Madinah, kita melihat bahwa RasulAllah Saw. melalui beberapa tahap spesifik dan jelas dan mengerjakan beberapa aksi spesifik dalam tahap-tahap itu

      ReplyDelete

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...